بیدمشک

شمیمی از عالم فراخاکی

بیدمشک

شمیمی از عالم فراخاکی

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

۵ مطلب در آذر ۱۴۰۲ ثبت شده است

نور حضرت زهرا(سلام الله علیها)

شنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۲، ۰۴:۵۰ ب.ظ

 

ذَکَرَهُ الشَّیْخُ أَبُو جَعْفَرٍ الطُّوسِیُّ رَحِمَهُ اللَّهُ فِی کِتَابِهِ مِصْبَاحِ الْأَنْوَارِ قَالَ: فِی حَدِیثِ النَّبِیِّ لِعَمِّهِ الْعَبَّاسِ:
«لَمَّا أَرَادَ اللَّهُ أَنْ یَخْلُقَنَا تَکَلَّمَ کَلِمَةً خَلَقَ مِنْهَا نُوراً ثُمَّ تَکَلَّمَ کَلِمَةً أُخْرَى فَخَلَقَ مِنْهَا رُوحاً ثُمَّ مَزَجَ النُّورَ بِالرُّوحِ فَخَلَقَنِی وَ خَلَقَ عَلِیّاً وَ فَاطِمَةَ وَ الْحَسَنَ وَ الْحُسَیْنَ فَکُنَّا نُسَبِّحُهُ حِینَ لَا تَسْبِیحَ وَ نُقَدِّسُهُ حِینَ لَا تَقْدِیسَ فَلَمَّا أَرَادَ اللَّهُ تَعَالَى أَنْ یُنْشِئَ الصَّنْعَةَ فَتَقَ نُورِی فَخَلَقَ مِنْهُ الْعَرْشَ فَالْعَرْشُ مِنْ نُورِی وَ نُورِی مِنْ نُورِ اللَّهِ وَ نُورِی أَفْضَلُ مِنَ الْعَرْشِ ثُمَّ فَتَقَ نُورَ أَخِی عَلِیٍّ فَخَلَقَ مِنْهُ الْمَلَائِکَةَ فَالْمَلَائِکَةُ مِنْ نُورِ عَلِیٍّ وَ نُورُ عَلِیٍّ مِنْ نُورِ اللَّهِ وَ عَلِیٌّ أَفْضَلُ مِنَ الْمَلَائِکَةِ ثُمَّ فَتَقَ نُورَ ابْنَتِی فَاطِمَةَ فَخَلَقَ مِنْهُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ فَالسَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ مِنْ نُورِ ابْنَتِی فَاطِمَةَ وَ نُورُ ابْنَتِی فَاطِمَةَ مِنْ نُورِ اللَّهِ وَ ابْنَتِی فَاطِمَةُ أَفْضَلُ مِنَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ»

در حدیث پیامبر به عمویشان عباس است که فرمودند:
وقتى که خداوند متعال اراده کرد ما را خلق کند کلمه‌ای فرمود و خلق کرد از آن کلمه، نوری سپس کلمه‌ای دیگر تکلم فرمود و از آن کلمه، روحی را خلق کرد، سپس نور را با روح آمیخت و مرا و علی و فاطمه و حسن و حسین(علیهم السلام) را خلق نمود.
ما خداوند را تسبیح و تقدیس می‌کردیم آن هنگام که تسبیح‌ و تقدیسی نبود. پس هنگامی که خداوند خواست جهان را بیافریند نور مرا شکافت و از آن عرش را بیافرید؛ پس عرش از نور من است و نور من از نور خدا است و نور من برتر‌ از عرش است.
آنگاه نور برادرم علی(علیه السلام) را شکافت و از آن [نور] فرشتگان را آفرید؛ پس فرشتگان از نور علی(علیه السلام) هستند و نور علی(علیه السلام) از نور خداست و علی(علیه السلام) برتر از ملائکه است.
آن‌گاه نور دخترم فاطمه(علیها السلام) را شکافت و از آن آسمان‌ها و زمین را بیافرید؛ پس آسمان‌ها و زمین از نور دخترم فاطمه(علیها السلام) است و نور دخترم فاطمه(علیها السلام) از نور خداست و دخترم فاطمه(علیها السلام) والاتر از آسمان‌ها و زمین است.


 

استاد فاطمی نیا رحمه الله علیه می فرمود:

«یکی از نامهای مبارک حضرت صدیقه طاهره زهرا میباشد در روایات در معنای این اسم مبارک آمده است که عالم ملاء اعلی از وجود آن حضرت، کسب نور میکرده اند؛ لذا زهرا نامیده شده اند که به معنای پُر درخشش میباشد

این حدیث از متشابهات است و فهم ما از ادراک کیفیت کسب نور ملاء اعلی و عالم بالا از آن وجود اقدس عاجز است

اگر حضرت صدیقه سلام الله علیها نبود باطن آیه نور تحقق پیدا نمیکرد از احادیث استفاده میشود که هر کس روی زمین میباشد از برکت وجود حضرت صدیقه طاهره است و بر سر سفره ایشان است و این هم یکی از معانی نام مبارک زهراست.

آنچه مسلم است و باید به آن توجه کنیم این است که نور حضرت زهرا سلام الله علیها تعطیل بردار نیست؛ هنوز هم در کار است و همیشه در حال افاضه است؛

 منتهی ما باید شرایط کسب فیض و بهره بردن از آن نور را در خود ایجاد کنیم.»

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۵ آذر ۰۲ ، ۱۶:۵۰
حسین غفاری

قطب نمای وجود

جمعه, ۱۷ آذر ۱۴۰۲، ۰۶:۱۵ ب.ظ

 

 

 

قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَاحِدَةٍ ۖ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَىٰ وَفُرَادَىٰ ثُمَّ تَتَفَکَّرُوا   (سوره سبأ آیه 46)

...باید فکر آزاد شود و از جاذبه ها و کشش هاخلاص شود و سپس به راه بیفتد؛ چـون قطب نمای فکرما، قطب نمای وجود ما، تا زمانی که در کشش آهن رباهای عادت و تعصب و سنتها هست؛ قطب شمال و جنوب و جهت حرکت ما را نشان نمیدهد و تازه این قطب نمای گرفتار و منحرف، دلیلی برای انحرافهای ما خواهد بود و ما را گمراه تر خواهد کرد.

کسی که قطب نمایی ندارد از حرکت خودداری میکند، اما آنکه به قطب نمایی گرفتار تکیه دارد، حرکتش را شروع کرده و در نتیجه لحظه به لحظه منحرفتر و گمراه تر گردیده است. لذا برای تفکر باید از روی عقیده ها بلند شد و ایستاد و سپس تفکر را شروع نمود...

 

منبع: روش برداشت از قرآن، علی صفایی حائری(عین.صاد)، ص 127

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ آذر ۰۲ ، ۱۸:۱۵
حسین غفاری

بچه زرنگ!

چهارشنبه, ۱۵ آذر ۱۴۰۲، ۱۲:۵۲ ب.ظ

شهید پناه تقی زاده

گاهی به ما بی خبران خبر می رسد «پناه تقی زاده» شهید شد!!

می پرسی کجا؟

می­گویند سوریه!

به دست کی؟ صهیونیستها!

بعد می گویند می دانستی هم استانی شماست؟ و اهل پلدشت بود؟!

و می گویم جان به لبم کردی بگو...

می گوید از بچه های دبیرستان سپاه بود که در مکتب النبی(ص) ارومیه در سال 1365 وارد شد و بعد هم از دانشگاه شریف سردرآورد و بعدها در هوافضای سپاه برای خودش اعجوبه ای شد و لقب «زرنگی» را از حاج قاسم سلیمانی گرفت و ...

می گوید برای خودش «طهرانی مقدم» دوم شده بود!!

با این همه نام و نشان، در گمنامی بسر بودن خودش معجزه است!

و دیروز(14 آذر 1402) گمنامانه دوباره دور از دسترس هم استانی هایش در تهران در آستان مقدس امامزادگان سیدجعفر وسیده حمیده خاتون بخاک سپرده شد.

خدایش رحمت کند.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ آذر ۰۲ ، ۱۲:۵۲
حسین غفاری

اوقات فراغت

شنبه, ۴ آذر ۱۴۰۲، ۰۹:۱۴ ب.ظ

... آن چه امروزه از مفهوم اوقات فراغت یاد می شود با آنچه در فرهنگ قرآنی و عرفانی ذکر شده است نه تنها متفاوت است بلکه از بنیاد در تضادی آشتی ناپذیر قرار دارد. در حقیقت فراغت در تمدن امروز همان «بطالت» است و آن که بطالت را در این فراغت حس نکند معلوم میشود که زندگی اش بر باطل است!

... هنر فراغت این نیست که چگونه خود را در خلوت خود سرگرم کنیم بلکه هنر والاتر این است که چگونه از دام پر کردن اوقات خلوت و فراغت خود رها شویم تا در انقطاع و سبکبالی، فلاح و رستگاری را تجربه کنیم.

... ما تسخیر شدگان فضای مجازی گوهر ناب بازی و فراغت را در «صنعت غفلت» و «غفلت صنعتی» گم کرده ایم؛ ما از فرط بازی و فراغت، اصل بازی و فراغت را به سخره گرفته ایم؛ ما در جهان مجازی، هویت حقیقی خویش را به بازی گرفته ایم و از بومگاه فطری و سکنای الهی خود خارج و به فضای بیگانه با بوم زیست خود پانهاده ایم؛ ما از زمین خود بدر آمده و در زمین دیگران خانه کرده ایم از این رو بیگانه با خود و خدای خود شده ایم. ما تسخیر شدگان در این زندان نرم و نامرئی، ناتوان از دیدن دیوارهای سخت و آهنین ،آن دل مشغول بازی های روزگار شده ایم بی آنکه بدانیم فقط بازی پنداشتن این بازی هاست که ما را از دام این بازی ها نجات میدهد.

از کتاب: غایت های وارونه، برداشت های ممنوعه (از ص 99 تا 104)
نویسنده: دکتر عبدالعظیم کریمی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ آذر ۰۲ ، ۲۱:۱۴
حسین غفاری

نماز ضد باران!

جمعه, ۳ آذر ۱۴۰۲، ۱۰:۵۰ ق.ظ

 

بعد از مدتها به دیدار خانواده شهیدی رفتیم که به همت پایگاه شهید صیاد شیرازی مسجد حر در قالب «یادواره خانگی» در منزل شهید احمد شیعه علی صالح ترتیب داده شده بود.

آقا ابراهیم(پدر شهید) خودش از فرماندهان سالهای جنگ بود. و این شهید پروری یادگار سالهای دفاع مقدس بود.

در این برنامه یکی از همرزمان شهید به نام آقای مهدی حسین پور خیلی زیبا و روان از احمد خاطراتی را گفت که عالی بود.

از راه اندازی هیئت های عزاداری در اشنویه با ابتکار دعوت از هیئت های عزاداری از نقده که باعث شده بود مردم این شهر به اهل بیت (علیهم السلام) توسل بجویند و آن قدر نذورات اعم از گوشت و برنج و ... جمع شده بود که نه تنها عزاداران را تغذیه کرده بود بلکه تا چند روز این نذورات پخت شده و در مناطق محروم اشنویه پخش می ­شده .

از برکات همین چند شب عزاداری دهه محرم با دخیل شدن برخی زنان به مسجد امام جعفر صادق (ع) اشنویه و شفا یافتن بیمار به کما رفته، 18 نفر از زنان شیعه شده بودند و اتفاقات خوشایند دیگری که مرهون ابتکار و تلاش احمد شیعه علی صالح بوده است.

یکی از خاطرات شیرین «نماز ضد باران» بود که نقل شد!

ماجرا از این قرار بود که در پایگاه به شدت باران همراه با باد شدید بود که باعث تخریب برخی چادرها می شود بگونه ای که برخی نزد احمد آمده می پرسند همانگونه که نماز باران داریم، نماز ضد باران هم داریم تا بخوانیم تا این وضع فروکش کند؟!

احمد همه را جمع می کند و دعای توسل می خوانند و تا به اسم مبارک حضرت ولی عصر عج می رسد باران و طوفان بند می آید!

خداوند قبول فرماید و این از برکات دیدار از خانواده شهدا بود که شهید را بیشتر بشناسیم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ آذر ۰۲ ، ۱۰:۵۰
حسین غفاری