بیدمشک

شمیمی از عالم فراخاکی

بیدمشک

شمیمی از عالم فراخاکی

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب

۵ مطلب در فروردين ۱۴۰۳ ثبت شده است

بیت الشهداء

سه شنبه, ۲۸ فروردين ۱۴۰۳، ۱۱:۲۲ ق.ظ

 

اردیبهشت ماه سال 1398 که به مشهد مشرف شده بودیم، به پیشنهاد آقای محمدرضا رشیدی (که آن موقع مدیریت هتل نور ولایت مشهد را بر عهده داشت) به دیدار مردی رفتیم که خانه اش را «موزه شهدا» کرده بود.

«رجبعلی دهنوی» پدر سه شهید و 2 جانباز بود که یکطرف منزلشان را اختصاص داده بود به عکس شهدا و یاد و خاطره آنها را زنده ساخته بود و این خانه شده بود «بیت الشهداء» مقام معظم رهبری نیز از این خانواده دیدار بعمل آورده بود. شیرین گفتار و شیرین سخن بود و حتی خاطراتی از واقعه گوهرشاد به یاد داشت.

این مرد بزرگ در سن 97 سالگی دیروز به دعوت حق، لبیک گفت و به فرزندان شهیدش پیوست.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ فروردين ۰۳ ، ۱۱:۲۲
حسین غفاری

هنر انقلاب

دوشنبه, ۲۷ فروردين ۱۴۰۳، ۰۶:۵۰ ب.ظ

چهره هنر انقلاب اسلامی آذربایجان غربی در سال ۱۴۰۳ معرفی شد

«حسین غفاری» از هنرمندان عرصه ادبیات دفاع مقدس ارومیه به عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی استان آذربایجان غربی در سال ۱۴۰۳ شمسی معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،در آیین جشنی که ۲۶ فروردین سال جاری به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی در حوزه هنری آذربایجان غربی با حضور مسئولان و اصحاب فرهنگ هنر شهرستان ارومیه برگزار شد، حسین غفاری از نویسندگان پیشکسوت عرصه ادبیات دفاع مقدس استان آذربایجان غربی به عنوان چهره هنر انقلاب معرفی شد و از سال‌ها تلاش و کوشش ایشان در این عرصه با اهدای لوح‌های تقدیر و هدایای نقدی از طرف حوزه هنری و سایر دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی استان تقدیر به عمل آمد.

«حسین غفاری» متولد سال ۱۳۴۵ شمسی در شهرستان ارومیه و یکی از نویسندگان پرتلاش و متعهد عرصه ادبیات دفاع مقدس و بازنشسته اداره کل آموزش و پرورش استان می‌باشد که تولید و انتشار چندین عنوان کتاب از جمله «مشک و بیدمشک، براده‌های خورشید، جاده‌های سخت، نورنامه، آسمان به گوش، نسل خورشید، آینه‌های اخلاص و مسافر با موضوع دفاع مقدس را در کارنامه هنری خود دارد.

بیش از این نیز واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری آذربایجان غربی طی سال ۱۳۹۷ شمسی در قالب ویژه برنامه ادبی «گوروش» از حسین غفاری تجلیل کرده بود.

لینک خبر: https://www.iribnews.ir/00HeE0

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۷ فروردين ۰۳ ، ۱۸:۵۰
حسین غفاری

وعده صادق

يكشنبه, ۲۶ فروردين ۱۴۰۳، ۱۱:۰۴ ق.ظ

وعده صادق

اثر هنرمند: حسین براتی 

 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ
 
ثُمَّ صَدَقْنَاهُمُ الْوَعْدَ فَأَنْجَیْنَاهُمْ وَمَنْ نَشَاءُ وَأَهْلَکْنَا الْمُسْرِفِینَ

 

سوره انبیا آیه 9

 

آن‌گاه ما به وعده‌ای که به آنها دادیم وفا کردیم و آنان را با هر که خواستیم (از شر دشمنان) نجات دادیم و مسرفان ظالم را هلاک گردانیدیم.

 

Then We fulfilled Our promise to them, and We delivered them and whomever We wished, and We destroyed the transgressors.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۰۳ ، ۱۱:۰۴
حسین غفاری

عارفانه

سه شنبه, ۲۱ فروردين ۱۴۰۳، ۱۲:۲۸ ب.ظ

 

هو

مرحوم استاد فاطمی نیا (قدس سره) می­فرمود: روزی شخصی در مجلسی از آیت الله میرزا احمد آشتیانی(متولد 1300 قمری، متوفی 1354 شمسی) - که ایشان فیلسوف، مجتهد، عارف و جامع همه علوم و فنون اسلام و نمونه‌ای از زهد و تقوی و پاکی بود؛ تمام زندگی‌اش کرامت بود-  می‌پرسد: آیا در این زمان، راه سلمان شدن باز است؟! (یعنی آیا راه کمال در این عصر برای افراد مفتوح است، آیا می‌شود به مقام معرفت کامل و درجات سلمان هم رسید؟!)

ایشان سکوت و تأمل پرمعنایی نمودند، سپس فرمودند: بلی راه سلمان شدن، باز است!

(پایان سخن استاد فاطمی نیا)

حالا این حرفها مربوط می‌شود به آن دوران، افرادی مثل آشیخ رجبعلی خیاط هم مربوط به آن دوران است که ظهور پیدا کردند.

در دوران دفاع مقدس افرادی نردبان به بام آسمان نهادند و طی طریق­های عجیب و غریبی کردند که یقیناً بسیاری از آنها گمنام ماندند و گمنام رفتند. ولی خداوند رحمان اراده فرمود از روی برخی کمی پرده کنار برود تا درسی برای من و امثال من باشد که مثلاً جوانی مثل شهید احمد علی نیری (متولد 1345- شهادت 1364 شمسی) چگونه پرده و حجاب طبیعت را درید و چشم به ملکوت گشود تا آنجا که بگوید: «خداوند به من عمر افراد را نشان داده! خداوند به من فیوضاتی که به افراد می‌شود را نشان داده!» (ص 81 کتاب عارفانه)

اما زیباتر آنجاست که عارفی کهنسال مانند آیت الحق شیخ عبدالکریم حق شناس حالات عرفانی این شهید را وصف کند و بگوید: من یک نیمه شب زودتر از ساعت نماز راهی مسجد شدم. به جز بنده و خادم مسجد، این شهید بزرگوار هم کلید مسجد را داشت. به محض اینکه در را باز کردم دیدم شخصی در مسجد مشغول نماز است. دیدم که یک جوانی در حال سجده است؛ اما نه روی زمین! بلکه بین زمین وآسمان مشغول تسبیح حضرت حق است. جلوتر که رفتم دیدم احمدآقا است. بعد که نمازش تمام شد پیش من آمد وگفت تا زنده‌ام به کسی حرفی نزنید(از همان کتاب)

لذا دوستان این کتاب عارفانه را بخوانند تا ببینند چگونه آدم می تواند به این درجه از مقامات معنوی آن هم در این سن و سال برسد. اجتناب از گناه آدم را به کجا می رساند...

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ فروردين ۰۳ ، ۱۲:۲۸
حسین غفاری

هیچم و هیچ

شنبه, ۱۸ فروردين ۱۴۰۳، ۱۰:۵۴ ب.ظ

بسم الله الرحمن الرحیم

حافظ علیه الرحمه وقتی در شب قدر آب حیاتش می­دهند و از غصه نجاتش می­دهند در غزلی فرموده:

من اگر کامروا گشتم و خوشدل چه عجب؟

مستحق بودم و این‌ها به زکاتم دادند

شاید به زعم حافظ او مستحق بوده که در شب قدر آن همه مورد لطف قرار گرفته، لکن هرچه نگاه می­کنم هیچ استحقاقی در خود نمی­بینم لکن مورد لطف عنایت قرار می­گیرم چون خداوند انعامش ابتدایی است:

یَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ قَبْلَ اِسْتِحْقَاقِهَا

ما قبل از اینکه استحقاقی داشته باشیم و یا کسب کنیم خداوند بخشنده نعمت به ما بوده لذا حضرت امام خمینی آن عارف بینا فرمود:

نیستم نیست، که هستی همه در نیستی است‏  

هیچم و هیچ، که دَر هیچ نظر فرمائی

و تنها از بیان معصوم برآید که این بی استحقاقی ما را ترسیم کند:

(1) اللَّهُمَّ إِنَّ أَحَداً لَا یَبْلُغُ مِنْ شُکْرِکَ غَایَةً إِلَّا حَصَلَ عَلَیْهِ مِنْ إِحْسَانِکَ مَا یُلْزِمُهُ شُکْراً. (۲) وَ لَا یَبْلُغُ مَبْلَغاً مِنْ طَاعَتِکَ وَ إِنِ اجْتَهَدَ إِلَّا کَانَ مُقَصِّراً دُونَ اسْتِحْقَاقِکَ بِفَضْلِکَ (۳) فَأَشْکَرُ عِبَادِکَ عَاجِزٌ عَنْ شُکْرِکَ، وَ أَعْبَدُهُمْ مُقَصِّرٌ عَنْ طَاعَتِکَ (۴) لَا یَجِبُ لِأَحَدٍ أَنْ تَغْفِرَ لَهُ بِاسْتِحْقَاقِهِ، وَ لَا أَنْ تَرْضَى عَنْهُ بِاسْتِیجَابِهِ (۵) فَمَنْ غَفَرْتَ لَهُ فَبِطَوْلِکَ، وَ مَنْ رَضِیتَ عَنْهُ فَبِفَضْلِکَ

(1) خدایا! کسی از شکرگزاری‌ات در حالی از احوال، به نهایت شکر نمی‌رسد جز این که از احسانت نعمتی به دست می‌آورد که او را به شکری دیگر وا می‌دارد؛ و از آنجا که نعمتت پیوسته و پی‌درپی به بندگان می‌رسد، پس کسی را قدرت بر شکر نیست؛ (۲) و از اطاعتت، گرچه تلاش و کوشش کند به اندازه‌ای نمی‌رسد، جز این‌که در برابر شایستگی‌ات، به سبب فضل و احسانت، ناتوان از طاعت است؛ (۳) بنابراین سپاس‌گزارترین بندگانت از سپاسگزاری‌ات ناتوان و عابدترین ایشان، از اطاعتت در کوتاهی و کاستی است. (۴)کسی شایستۀ آن نیست که به خاطر مستحق بودنش او را بیامرزی و به سبب سزاوار بودنش از او خشنود شوی. (۵) هر که را بیامرزی، به احسانت آمرزیده‌ای و از هر که خشنود شوی، به احسانت خشنود شده‌ای

(دعای 37 صحیفه سجادیه امام زین العابدین علیه السلام)

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ فروردين ۰۳ ، ۲۲:۵۴
حسین غفاری